Redacteur Fantasy

Je zou kunnen zeggen dat ik een soort duizendpoot ben. Als schrijfcoach kan ik je ondersteuning bieden bij het schrijven van een boek. Ook schrijf ik zelf boeken én daarnaast ben ik ook nog eens redacteur. Of dat niet heel druk is? Nee, want schrijven geeft me ontzettend veel plezier en energie. Ik schrijf elke dag en nog nooit is dat een opgave geweest. Schrijven geeft me energie en heeft me veel gebracht. En dat zowel in de hoedanigheid als schrijfcoach, als schrijfster van boeken en ook als redacteur. Als coach en redacteur is mijn specialisme fantasy en sciencefiction. Zelf schrijf ik het liefst high-fantasy. Wil je weten wat ik zoal zelf schrijf, neem dan eens een kijkje bij mijn publicaties.

Redacteur Fantasy

Ik geef verhalen steeds net iets extra’s mee

Ik heb altijd een levendige fantasie gehad, het vertellen van verhalen zit in mijn bloed. Mijn eigenzinnige verbeeldingskracht en unieke high-fantasy biedt iets waarmee ik me kan onderscheiden van andere schrijvers. Met veel verbeelding en subtiel schrijfwerk kan ik je gemakkelijk meenemen naar een wereld die vertrouwd aanvoelt en toch steeds boordevol verrassingen zit.

Deze ervaring neem ik mee als ik jouw verhaal bekijk. Met oog voor de details en schrijfstijl die jouw verhaal uniek maken, zorg ik ervoor dat je tekst nog lekkerder loopt. Het corrigeren van fantasy en sciencefiction is immers méér dan het verbeteren van tikfouten – als jouw blabberbeest in het ene hoofdstuk groen is, houd ik in de gaten dat datzelfde dier niet ineens in een ander hoofdstuk knalpaars is. Tenzij dat natuurlijk de bedoeling is. Ook dáár houd ik rekening mee.

De rol als redacteur van fantasy en sciencefiction is me op het lijf geschreven

Sinds 2020 ben ik als redactielid betrokken bij Fantasize. In die rol redigeer ik onder meer ingezonden stukken en schrijf ik zelf uiteraard verhalen en artikelen. Het is heerlijk om al die artikelen, recensies en verhalen te kunnen lezen en die laatste puntjes op de i te zetten. Natuurlijk mag ik hier niet vergeten dat ook horror onder het fantastische genre valt – stiekem een van mijn lievelingskostjes als het om leesvoer gaat. Daar is het voor mij als kind immers allemaal mee begonnen: griezelboeken!

Ook als je recensies schrijft over fantasy, scifi of horror, of als je een essay erover hebt geschreven dat nagekeken moet worden, een artikel, of een blog, kun je bij mij terecht voor de correctie.

Behalve redacteur fantasy ben ik ook jouw schrijfcoach

Naast redacteur ben ik ook als schrijfcoach beschikbaar. Wil je een boek schrijven, dan kan ik je schrijftips geven en helpen met onder meer de verhaallijn, de opbouw en het uitdiepen van personages die een hoofdrol moeten spelen in jouw verhaal.

Een frisse blik kan je altijd verder helpen

Schrijven verveelt me nooit. Doordat ik zelf al heel wat schrijfmeters heb gemaakt kan ik andere mensen vanuit mijn eigen ervaring prima van dienst zijn. Het is helemaal niet vreemd om iemand anders eens naar jouw verhaal te laten kijken. Ook de grote schrijvers doen dat. Een frisse blik kan je altijd verder helpen. Ben jij op zoek naar iemand die ook inhoudelijk naar jouw verhaal kijkt? Ook dan kun je bij mij terecht.