Schrijfcoach/redacteur

Je hebt een verhaal geschreven, maar bent niet helemaal tevreden. Er wringt iets. Toch weet je niet goed wat je nu moet doen.

Herken je dit? Dan kan ik je waarschijnlijk helpen.

Concreet: wat doet de TekstNinja?

Ik geef advies op basis van de bestaande tekst. Meestal gebeurt er dit:

 • Plotzwaktes opsporen.
 • Het aanstippen van veelgemaakte taalfouten.
 • Focus in een verhaal aanbrengen.
 • Schrap- en aanvulmogelijkheden aangeven.

Voor welke teksten schakel je de TekstNinja in?

Ik heb ruime ervaring met:

 • Spannende verhalen
 • Romans
 • Fantasy

(Voor ‘zware’ literatuur en teksten met een expliciet erotisch karakter kun je het beste iemand anders benaderen. Ik werk ook met Engelstalige teksten, maar geef mijn adviezen altijd in het Nederlands.)

Handig om te weten

 • Een aanvraag voor de TekstNinja is altijd vrijblijvend. Je zit niet meteen aan mij vast (en andersom).
 • Ter kennismaking kun je een proeftekst voorleggen van max. 500 woorden. Dit is (uiteraard) gratis.
 • Eerlijkheid & duidelijkheid. Ik houd me aan afspraken en deadlines. Als er écht iets aan de hand is (ziekte, blikseminslag, zombieuitbraak etc.) dan breng ik je z.s.m. op de hoogte.
 • Jouw gegevens behandel ik zorgvuldig. Ik waarborg je privacy en verwerk jouw tekst en gegevens vertrouwelijk en veilig.
 • Ik werk digitaal, in Microsoft Word. Mocht je liever andere software gebruiken, vraag dan naar de mogelijkheden.
 • Nazorg? Jazeker. Als jij je tekst met mijn feedback erbij gaat verbeteren, kunnen er vragen bij je opkomen. Dan kun je altijd contact met mij opnemen. Nazorg, extra uitleg, het beantwoorden van al jouw vragen over de behandelde tekst – dat is gratis.

Tarieven vanaf 1 juli 2021 – inhoudelijke feedback met adviesrapport

Een tekst lezen en van advies voorzien kost tijd. Ik zoek verbanden, ga na of de logica en plot van de tekst in orde zijn en kijk verder waar andere lezers stagneren. Het doel is om jou tips te geven, zodat jij als auteur zélf je tekst kunt gaan verbeteren.

 • Je krijgt je document terug met opmerkingen en wijzigingen. Heb je daarna nog vragen, dan beantwoord ik die graag. (Natuurlijk kost dat niets.)
 • Je krijgt een adviesrapport.
 • Wil je dezelfde tekst opnieuw opsturen voor een nieuwe feedbackronde? Geef dan even in je begeleidende e-mail aan dat je tekst een verbeterde versie is. Het tarief voor een tweede ronde (of misschien zelfs een derde) gaat in overleg.
Werkzaamheden TekstNinjaTarief incl. btw
Kennismaking: proeftekst van maximaal 500 woordengratis
Advies korte tekst (max. 5.000 woorden)€29,95
Advies middellange tekst (5.000-15.000 woorden)€39,95
Teksten langer dan 15.000 woordenOp aanvraag
(tarief in overleg)
(Op alle diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing van De VerhalenNinja.)

Volledige Correctie nodig?

Bij elk advies zit standaard het aangeven van taalfouten en zinnen die niet lekker lopen. Echter, bij een normaal advies zal ik níét elke komma verbeteren. Dat is de reden dat het advies tegen een schappelijke prijs gegeven kan worden. Wil je dus toch ook volledige correctie erbij, geef dat dan duidelijk aan. Dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Contact opnemen

Wringt jouw tekst maar zie je zelf niet goed wat er aan de hand is? Krijg je van elke kennis die je tekst heeft gelezen andere tips en weet je niet wat het beste is? Of heb je gewoon behoefte aan een frisse blik op jouw verhaal?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of mail direct naar tekstninja@verhalenninja.nl, dan geef ik zo snel mogelijk antwoord.

Let op: omdat ik zowel de laatste correctie kan verzorgen als de eerste adviezen, vraag ik vaak meer informatie over jouw verhaal. De ene auteur wil graag verhaalinhoudelijk advies, de andere zoekt vooral naar correctie van taalfouten. Ik kijk altijd hoe ik jou het beste van dienst kan zijn. Heb jij een groot project, dan kijk ik graag een proefstukje voor je na. Zo weet je wat je ongeveer kunt verwachten. Ook daarvoor neem je het beste even contact met me op.


Schrijfgroep

Heb je een Facebook-account? Kijk dan zeker ook eens in de schrijfgroep: De VerhalenNinja Schrijfgroep – voor tips, trucs en schrijfoefeningen.

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuwtje meer missen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief! Inschrijven kan hier: JA ik wil de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s