Schrijfcoach/redacteur

Je hebt een tekst geschreven, maar bent niet helemaal tevreden. Er wringt iets. Toch weet je niet goed wat je nu moet doen.

Herken je dit? Dan kan ik je waarschijnlijk helpen.

Concreet: wat doet de TekstNinja?

Ik geef advies op basis van de bestaande tekst. Meestal gebeurt er dit:

 • Plotzwaktes opsporen.
 • Het aanstippen van veelgemaakte taalfouten.
 • Focus in een verhaal aanbrengen.
 • Schrap- en aanvulmogelijkheden aangeven.

Voor welke teksten schakel je de TekstNinja in?

Ik heb ruime ervaring met:

 • Spannende verhalen
 • Romans
 • Fantasy

(Voor ‘zware’ literatuur en teksten met een expliciet erotisch karakter kun je het beste iemand anders benaderen. Ik werk ook met Engelstalige teksten, maar geef mijn adviezen altijd in het Nederlands.)

Handig om te weten

 • Een aanvraag voor de TekstNinja is altijd vrijblijvend. Je zit niet meteen aan mij vast (en andersom).
 • Ter kennismaking kun je een proeftekst voorleggen van max. 500 woorden. Dit is (uiteraard) gratis.
 • Eerlijkheid & duidelijkheid. Ik houd me aan afspraken en deadlines. Als er écht iets aan de hand is (ziekte, blikseminslag, zombieuitbraak etc.) dan breng ik je z.s.m. op de hoogte.
 • Jouw gegevens behandel ik zorgvuldig. Ik waarborg je privacy en verwerk jouw tekst en gegevens vertrouwelijk en veilig.
 • Ik werk digitaal, in Microsoft Word. Mocht je liever andere software gebruiken, vraag dan naar de mogelijkheden.
 • Nazorg? Jazeker. Als jij je tekst met mijn feedback erbij gaat verbeteren, kunnen er vragen bij je opkomen. Dan kun je altijd contact met mij opnemen. Nazorg, extra uitleg, het beantwoorden van al jouw vragen over de behandelde tekst – dat is gratis.

Tarieven vanaf 1 juli 2021

Een tekst lezen en van advies voorzien kost tijd. Ik zoek verbanden, ga na of de logica en plot van de tekst in orde zijn en kijk verder waar andere lezers stagneren. Het doel is om jou tips te geven, zodat jij als auteur zélf je tekst kunt gaan verbeteren.

 • Je krijgt je document terug met opmerkingen en wijzigingen. Heb je daarna nog vragen, dan beantwoord ik die graag. (Natuurlijk kost dat niets.)
 • Je krijgt een adviesrapport.
 • Wil je dezelfde tekst opnieuw opsturen voor een nieuwe feedbackronde? Geef dan even in je begeleidende e-mail aan dat je tekst een verbeterde versie is. Het tarief voor een tweede ronde (of misschien zelfs een derde) gaat in overleg.
Werkzaamheden TekstNinjaTarief incl. btw
Kennismaking: proeftekst van maximaal 500 woordengratis
Advies korte tekst (max. 5.000 woorden)€29,95
Advies middellange tekst (5.000-15.000 woorden)€39,95
Teksten langer dan 15.000 woordenOp aanvraag
(tarief in overleg)
(Op alle diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing van De VerhalenNinja.)

Volledige Correctie nodig?

Wil jij niet alleen inhoudelijk advies, maar wil je ook de hele tekst taalkundig laten nakijken én verbeteren? Reken dan op een extra ronde.


Een voorbeeld: als je een tekst van 4.500 woorden inlevert waarvoor je schrijfadvies én volledige correctie aanvraagt, wordt dat berekend als 1 ronde advisering á €19,95 en 1 ronde correctie á €19,95. Samen dus €39,90.

Bij elk advies zit standaard het aangeven van taalfouten en zinnen die niet lekker lopen. Echter, bij een normaal advies zal ik níét elke komma verbeteren. Dat is de reden dat het advies tegen een schappelijke prijs gegeven kan worden. Wil je dus toch ook volledige correctie erbij, dan kan dat wel. Dat kost mij gewoon meer tijd, vandaar de extra ronde. Zo weet jij ook meteen wat het je gaat kosten.

Heb jij een lange tekst waarbij je mij om advies wil vragen? Misschien vraag je je af waarom er geen prijs staat bij teksten die langer zijn dan 15.000 woorden. Dit heeft verschillende redenen:

 • Vaak kan ik op basis van een deel van een manuscript adviezen geven die je als schrijver op je héle manuscript kunt toepassen. Ik adviseer dan ook meestal om mij eerst naar een deel van het manuscript te laten kijken.
 • Heb jij een probleem met een langere tekst en weet je zeker dat je mij naar het gehele manuscript wil laten kijken? Dan bereken ik hoeveel tijd het me ongeveer zal kosten. Op basis daarvan maak ik een offerte.
 • Kortom: bij teksten die langer zijn dan 15.000 woorden maak ik een offerte op maat.

Contact opnemen

Wringt jouw tekst maar zie je zelf niet goed wat er aan de hand is? Krijg je van elke kennis die je tekst heeft gelezen andere tips en weet je niet wat het beste is? Of heb je gewoon behoefte aan een frisse blik op jouw verhaal? Neem dan contact op via het contactformulier of mail direct naar tekstninja@verhalenninja.nl, dan geef ik zo snel mogelijk antwoord.


Schrijfgroep

Heb je een Facebook-account? Kijk dan zeker ook eens in de schrijfgroep: De VerhalenNinja Schrijfgroep – voor tips, trucs en schrijfoefeningen.

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuwtje meer missen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief! Inschrijven kan hier: JA ik wil de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s