Schrijfcoach

Ben je iemand die graag schrijft? Klinkt een boek schrijven als muziek in je oren? Dan ken je vast het gevoel dat een verhaal op de een of andere manier wat wringt. Er mist iets, maar je kunt de vinger zelf niet meteen op de zere plek leggen. Dat is niets om je voor te schamen, want elke schrijver kent dit gevoel. Mocht je er nou helemaal niet uitkomen en blijft het wringen? Dan kun je altijd een beroep op mij als schrijfcoach doen. Ik kan je écht helpen.

Schrijfcoach

Jouw teksten perfectioneren

Met een frisse blik ga ik je teksten lezen en zal ik kijken of en hoe ik je kan helpen. Dat doe ik uiteraard met alle respect voor jouw teksten. Het is immers jouw verhaal. Ik help je om dat onbestemde gevoel weg te nemen. Daarbij kan ik putten uit heel erg veel eigen ervaring. Ik ben iemand die dagelijks schrijft en heb dezelfde problemen ervaren. Daardoor weet ik ook dat een frisse blik van iemand met ervaring je kan helpen je tekst te perfectioneren. En dat is dus precies wat ik als schrijfcoach doe.

Wil jij vooral oefenen, of heb je wat extra inspiratie nodig? Of wil je ervaren wat voor feedback je kunt verwachten, zonder meteen je hele manuscript in te sturen? Kijk dan eens bij mijn schrijfproducten.

Elk verhaal is uniek en benader ik vanuit jouw vragen

Bij elk verhaal dat ik bekijk, ga ik uit van de unieke kracht die jij als auteur hebt toegevoegd. Of je nou veel of weinig twijfels hebt, precies weet wat je zwakke punten zijn of nog helemaal niet – ik zorg ervoor dat je met mijn feedback verder kunt komen. Jouw vragen en knelpunten zijn daarbij altijd leidend.

Mijn expertise ligt, doordat ik zelf vooral high-fantasy schrijf, in het fantastische genre: fantasy, sciencefiction en horror. Ik lees echter álles. Dat maakt van mij een literaire duizendpoot, want ik ben absoluut geen hokjesdenker. Juist dat unieke aspect, dat element waardoor jouw verhaal helemaal van jou is, is wat ik graag samen met jou naar voren wil laten komen.

Ik kan je bij alle facetten van een boek schrijven terzijde staan

Als schrijfcoach kan ik je nuttige schrijftips en oefeningen geven om bepaalde facetten van jouw schrijfwerk te perfectioneren. Hoe versterk je jouw verhaallijn? Hoe geef je meer diepte aan je personages? Dat zijn vragen die misschien bij je opkomen. Daar kan ik met jou aan werken.

Het blijven jouw teksten en jouw verhalen

Natuurlijk geef ik als schrijfcoach adviezen. Het blijven echter altijd jouw teksten en jouw verhalen. Vanuit mijn brede ervaring probeer ik het je gemakkelijker te maken. Geef ik een advies en kom jij daardoor op een nóg beter idee? Dat is alleen maar mooi! Als schrijver ben je nooit uitgeleerd (en als schrijfcoach ook niet!). Het kan altijd anders en het kan heel vaak nog beter. Juist dat maakt het schrijversvak ook zo leuk. Ja… en soms ook erg moeilijk. Maar je hoeft het dus niet allemaal alleen te doen.