Wat is Oragayn? Een beetje achtergrond.

Het is leuk (althans ik hoop dat jullie het leuk vinden 😉 ) dat ik Oragayn voorlopig gratis weggeef*, maar wát geef ik nou eigenlijk weg? Voordat je aan een verhaal begint, wil je natuurlijk enigszins weten wat je gaat lezen. Ik vond het tijd voor een beetje uitleg.

Roman
Oragayn is een roman. Nu zijn de meningen verdeeld over wat een roman precies is. Wat ik ermee bedoel: de personages maken een ontwikkeling door en het verhaal draait grotendeels om het wel en wee van diezelfde personages. Wie zijn ze, wat vormt hen, wat zijn hun problemen en hoe gaan ze om met tegenslag?

High-Fantasy
Ook over de betekenis van high-fantasy kun je discussiëren, en ook hier ga ik weer mijn eigen invulling uitleggen. Oragayn is een high-fantasy verhaal. Dat betekent dat magie een grote rol speelt in het verhaal én dat het verhaal zich afspeelt in een “andere wereld” dan die van ons.

In de wereld van Oragayn kun je hele vreemde figuren tegenkomen, zijn er samenlevingen die duizenden jaren ouder zijn dan de onze, en gaat magie de werking van apparatuur tegen. Er loopt dus niemand rond met een zakhorloge: zo’n hebbedingetje doet het in die wereld stomweg niet. Oh, en ook leuk om te weten: magie is niet voorbehouden aan magiërs. Die zijn er wel, maar elke persoon in de wereld van Oragayn heeft een band met de magie.

Los te lezen – maar onderdeel van iets veel groters
Oragayn is het eerste “losse” verhaal rondom een aantal personages. In Oragayn kun je al dingen vinden die te maken hebben met de vervolgverhalen, of die in latere verhalen gaan terugkomen. Tegelijk kun je dit verhaal lekker los van al het andere lezen, dat is geen enkel probleem. Maar mocht je nieuwsgierig worden … er is meer. Er komt meer. Dit is slechts het begin 😉

Mijn eersteling
Dit verhaal is het eerste losstaande, grote, afgeronde verhaal dat ik ooit heb geschreven. Korte verhalen had ik al genoeg geschreven, maar een los boek met één groot verhaal? Dit was/is mijn eerste.

En waar gáát het nou eigenlijk over?
Rymus Ikairon is sergeant in de Koninklijke Garde. Hij wordt, 16 jaar nadat hij van huis is weggegaan, geconfronteerd met zijn ouders, die plotseling voor zijn neus staan. Ze hebben zijn hulp nodig. Onder leiding van kolonel Rijkaren gaat de Garde de zaak van Rymus’ ouders onderzoeken. Ze komen de ene verrassing na de andere tegen – en die zijn niet allemaal even aangenaam.

Alleen door samen te werken, elkaar te vertrouwen en al hun kunde en vaardigheden te gebruiken, kunnen de Gardeleden de zaak van de Oragayn tot een goed einde brengen.

Meer weten?
Je kunt mij altijd vragen stellen! Reageren mag, een bericht sturen via Facebook of deze website vind ik leuk, dus doe dat vooral.

Lezen?
Dat kan! Lees iedere maandag en donderdag een nieuw deel van Oragayn.

*Update! Let op: de gratis pdf-versie van Oragayn is niet langer beschikbaar. Op 19 juli 2019 wordt de roman gepubliceerd als e-book en paperback. Bestel ‘m bij je lokale boekhandel of online (en dat kan vaak ook bij je lokale boekhandel!). Zodra er kan worden besteld, laat ik dat ook op deze website weten.

KaftOragayn