De vertelde tijd in ‘mijn’ wereld

Vandaag realiseer ik me even wat een enorme klus ik mezelf eigenlijk heb opgelegd. Het verhaal Oragayn speelt (in de verhaalwereld) in het jaar 532. Ondertussen werk ik ook, langzaam, maar toch, verder aan het derde deel van de Sireyla-serie, die aansluit op de losse boeken. En dat derde deel? Dat speelt meer dan 65 jaar ná Oragayn.

Meer dan 65 jaar!

Er gebeurt véél in die tijd tussen dat eerste verhaal en het huidige. En waar ik nú aan schrijf, dat is niet eens het laatste verhaal. Er komt nog meer.

De teller staat nu op 7 afgeronde manuscripten (en 2 daarvan afgeleide korte verhalen, maar die tel ik even niet mee). Manuscript/verhaal nummer 8 is in de maak. Ik overbrug generaties, moet soms afscheid nemen van personages, er komen nieuwe personages bij, ik ontdek landen, soorten, dieren – en ik neem de lezer mee in die ontdekkingstochten.

En als de Sireyla-serie af is? Dat weet ik nog niet. Misschien blijf ik dan nog wel even hangen. Wat een project, zeg … Als je mee wilt ontdekken in de wereld die ik creëer: begin dan met Oragayn. Maar wees gewaarschuwd: misschien vind je het wel zo leuk, dat je de rest ook wilt lezen … 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s